Sport en Recreatie

Sport & Recreatie

Tuinen

Het Parc Floral van Apremont-sur-Allier

Rosa Gallica, een echt Franse roos!

Apremont-sur-Allier

het arboretum van Balaine

Château Châtillon-en-Bazois

Er zijn een paar prachtige tuinen te bezichtigen. Een daarvan ligt in Apremont-sur-Allier dat tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Maak daar meteen een wandeling en ga er heerlijk lunchen!

Arboretum van Balaine

Het Arboretum van Balaine is 2 eeuwen geleden ontworpen door mevrouw Adanson als een Engelse landschapstuin. Het beslaat 20 hectare en heeft o.a. een rozentuin en een kindertuin.

Rust daarna uit op het terras en neem een verfrissend ijsje!

Apremont-sur-Allier

Deze tuinen zijn gelegen in een werkelijk schilderachtig dorp. Wandel na uw bezoek aan de tuinen langs de rivier en neem een kijkje in het koetsenmuseum verderop in het dorp.

Een pergola overhangen met witte regen: daar kan geen flesje parfum tegenop!

Kijk ook naar de prachtige film van onze gast Jan Silvertand op Youtube: klik hier

Château Châtillon-en-Bazois

Dit kasteel in Villeneuve sur Allier is nog in prive bezit, de historie ervan gaat meer dan 1000 jaar terug. Het park met zijn tuinen is geklasseerd als historisch monument.

Naast een Engelse landschapstuin met veel zeldzame bomen zoals een 200 jaar oude blauwe ceder en een Japanse honingboom heeft het château een oude moestuin en een Franse tuin.

< 60 min.

Wandelen

De zuivere lucht en de rust van het platteland doen u de zorgen van het dagelijkse leven vergeten: hier wordt het woord stress vervangen door serene kalmte.

Een wandeling langs het kanaal “Le Nivernais” over het jaagpad.

Bergen, heuvels of velden en weilanden met hun heggen, ontdek de Morvan te voet, in alle rust en vrijheid!

In het prachtige decor van het natuurreservaat van de Morvan waarin nog veel wilde natuur aanwezig is, stellen talrijke wandelroutes u in staat een omgeving te ontdekken die nog helemaal onaangetast is

De Villa des Prés is het vertrekpunt van veel mooie wandeltochten; via het nabijgelegen bos kunt u een bezoek brengen aan de Galloromaanse opgravingen in Compierre en het mooie dorpje Champallement dat boven op een heuvel ligt; een andere route brengt u naar het meer Aron waar u talrijke vogelsoorten kunt waarnemen in een prachtige omgeving.

< 1 min.

Golf

U kunt op verscheidene banen golf spelen. Elke baan heeft zijn eigen karakter, die van Sancerre bijvoorbeeld ligt aan de rivier de Loire wat prachtige vergezichten oplevert.

De baan van Sancerre ligt langs de Loire.

Kijk op: www.golf-sancerre.com

De 18-holes baan van Sancerre is prachtig gelegen langs de rivier de Loire; het is een van de mooiste banen van midden-Frankrijk.

Golf du Nivernais is ook een 18-holes baan; deze ligt bij het beroemde circuit van Magny Cours, net buiten de stad Nevers.

< 50 min.

Zwemmen

Talrijk zijn de meren, vennetjes en riviertjes waarin u naar hartelust kunt gaan zwemmen.

In het meer van Baye op 14 km of in dat van Le Merle op 7 km, kunt u zwemmen omringd door bossen en midden in een beschermde natuur.

In het natuurreservaat van de Morvan zijn er ook diverse meren waar u heerlijk kunt recreëren; het “Lac des Settons” bijvoorbeeld biedt u een prachtig kader om te zwemmen en watersporten te beoefenen.

Hier kun je zwemmen in het meer van Montapas, achter Saint-Saulge. Er is ook een ondiep gedeelte dat voor kinderen is bestemd.

< 10 min.

Kano varen

De familie Chanteux zal graag met u haar passie delen voor allerlei sporten waar water aan te pas komt!

Twee tochten zijn mogelijk op de Yonne, de rivier die uit de Morvan naar beneden stroomt:

Bij de eerste vaart u over kalm water dat langs rustige weilanden stroomt.
Bij de tweede komt u meer sensatie tegen!

Sommigen bewaren tot de dag van vandaag onvergetelijke herinneringen aan dit avontuur!

U ontdekt drie kastelen: hier heeft u een buitengewoon mooi zicht op het kasteel van Marcilly
De rivier – soms woest, soms rustig – neemt u mee naar een landelijke omgeving van een zeldzame schoonheid.

< 20 min.

Fietsen/MTB

Meer dan 550 km gemarkeerde paden in de directe omgeving. Langs het kanaal “Le Nivernais”, maakt u schilderachtige tochten van sluis naar sluis.

In de Nièvre is het zachte weer in de lente heel geschikt om te gaan fietsen. De weggetjes dwars door de korenvelden, of langs de twee meertjes van Baye en Vaux of langs het water van het kanaal “Le Nivernais”, gunnen u allemaal een kijkje op het zeldzaam mooie platteland.

Ontdek de Nièvre op de fiets! Dat is precies het tempo waarin u volledig kunt genieten van alle verrassingen die u bij iedere bocht tegenkomt.

Het stadje Saint-Saulge heeft 15 circuits voor mountainbikes. Die vormen samen 550 kilometer. Dat moet genoeg zijn om de meest veeleisende mountainbiker tevreden te stellen.

Hier gaat u volledig op in de natuur en rijdt u over heuvels, door mooie dalen en gevarieerde landschappen zoals weiden, bossen en landbouwgronden.

< 1 min.

Reserveer nu uw verblijf bij Villa des Prés

Graag tot spoedig ziens, Kees en Inge Stapel

This content is also available in: Nederlands English Français Deutsch Español

Contact Info

contact@villa-des-pres.com

Route de Corbigny 38
58420 Saint-Révérien
France

© 2024 Villa des Prés

webdesign door Essence E-Services